کد مطلب: 204608
روحاني: هر کس از دولت انتقاد کند آزاد است/ برخي منتقدان هم مصونيت دارند هم تشويق مي‌شوند
تاریخ انتشار : 1399/11/08 15:26:50
نمایش : 1169
رئيس‌جمهور گفت: هر کس از دولت انتقاد کند آزاد است؛ برخي منتقدان دولت هم آزادند هم مصونيت دارند هم گاهي اوقات تشويق مي‌شوند؛ حاميان دولت گاهي نه آزادي دارند نه مصونيتشان معلوم است.

به گزارش هفت چشمه به نقل از خبرگزاري تسنيم، حجت‌الاسلام حسن روحاني رئيس‌جمهور طي سخناني در جلسه امروز هيئت دولت اظهار داشت: ايام مبارکي پيشِ‌رو داريم و در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامي هستيم، خصوصاً 12 بهمن که آن روحِ بلند در کالبد ملت ايران دميده شد و به‌تعبير  استاد شهيد مطهري، آفتابي که بنا بود از شرق طلو کند از غرب طلوع کرد روزهاي مهمي در تاريخ انقلاب اسلامي بود که بايد نسل نوجوان و جوان‌مان را با اين انقلاب آشنا و آگاه کنيم.

وي افزود: هر پيروزي که به دست آمد، فرج و گشايش بعد از سختي بود؛ سختي‌هايي بر مردم، رهبران، زندانيان و آن‌ها که در تبعيد بودند و آن‌ها که فرزندان خود را در راه انقلاب فدا کردند، روزهاي سختي را گذراندند ولي خداوند در جايي که احساس مي‌کرد ديگر گشايش نيست، گشايشي به‌وجود مي‌آورد، امام(ره) بعد از اينکه در دوران تبعيد، در نجف به ايشان فشار آوردند، به‌سمت کويت رفت و بعد از آن هم به‌سمت پاريس رفت.

رئيس‌جمهور گفت: امام راحل نه راديو، نه تلويزيون و نه روزنامه‌اي داشت و خداوند همه راديو و تلويزيون‌هاي دنيا را در اختيار ايشان گذاشت و اين نکته عجيب و از معجزات انقلاب بود و امام(ره) وقتي اعلام مي‌کرد که مي‌خواهد سخنراني کوتاه داشته باشد، تمام دوربين‌ها از قاره آمريکا، اروپا، آفريقا و آسيا دراين‌باره متمرکز مي‌شد و خداوند راه و گشايشي به‌وجود آورد.

روحاني گفت: وقتي امام تصميم گرفت که به ايران بيايد، شرايط سختي بود و نيروهاي مسلح و امنيتي بر سر کار خود بودند و قدرت‌هاي دولتِ آن‌زمان مستقر بودند و تهديد کرده بودند که اگر هواپيماي امام وارد فضاي ايران شود، آن را سرنگون مي‌کنند و امام(ره) اعتنا نکرد، امام دفعه اول در ششم بهمن که مي‌خواست به ايران بيايد، با ياران خود صحبت کرد و شبيه آن‌چه در تاريخ از شب عاشوراي امام حسين(ع) مي‌شنويم که حضرت بيعت خود را از همه برداشت، امام هم به ياران خود گفت "من مي‌روم و شما هم به‌دنبال کارهاي خود برويد"، البته آن سفر به‌هم خورد و چند روز بعد و در 12 بهمن به ايران سفر کردند اين سفر خطرناک بود ولي خداوند گشايش را فراهم کرد.

 

وي عنوان کرد: چند روز قبل از حرکت امام، من در نوفل‌لوشاتو بودم و  مرحوم آيت‌الله طاهري اصفهاني تماس گرفت و گفت "اگر فرودگاه تهران بسته است، هوانيروز اصفهان مي‌گويد «ما فرودگاه را باز نگه مي‌داريم»" و اين خود يک گشايش بود با اينکه عده‌اي از علماي بزرگ مي‌گفتند "به امام بگوييد به ايران نيايد و الآن زود است و شرايط فراهم نيست"؛ ولي مانند آتشي که براي حضرت ابراهيم(ع) فراهم کرده بودند و ايشان بدون دغدغه به آتش رفت و آن آتش سرد شد، شرايط ايران هم مشابه آن بود و هر لحظه خطر بود و  امام(ره) وارد سيل جمعيت شد و در آن‌وقت هر توطئه‌اي امکان‌پذير بود؛ امام همه‌ اين نکات را در نظر داشت ولي اين مسير را برگزيد و خداوند هم ملت ما را همه‌جا ياري کرد.

رئيس‌جمهور گفت: مردم ايران از نظر اراده، مردم ويژه‌اي هستند و اين ملت با اين اراده و روحيه بزرگ، کنار امام ايستادند و هرچه را امام گفت گوش کردند. امام(ره) فرمود "به خيابان بياييد و حکومت نظامي را بشکنيد" و آنها اين حرف‌ها را گوش کردند و امام فرمود انقلاب پيروزي خون بر شمشير و گلوله است و مردم گوش کردند و سرانجام، بزرگترين پيروزي تاريخي نصيب مردم شد روزي که امام پيروز شد، آمريکايي‌ها اميد داشتند که کودتا کنند و اروپايي‌ها نيز اميد داشتند تا شرايط را عوض کنند و هيچ‌کدام از قدرت‌هاي دنيا از شرق و غرب موافق انقلاب نبودند.

روحاني خاطرنشان کرد: در دل و اذهان مردم جهان نسبت به انقلاب احترام وجود دارد و ابرقدرت‌ها هرچند مردم و انقلاب را اذيت کردند ولي واقعيت اين است که ملتي از اسارت نجات يافت، دست استعمارگران را قطع کرد و امروز در اين کشور اراده و آراي ملت حاکم است. تا روزي که در حکومت جمهوري اسلامي رأي مردم همه‌کاره است، ما شکست نمي‌خوريم و اگر در رأيِ مردم، «اما و اگر» ايجاد کرديم و گفتيم که مهم نيست 50 درصد يا 80 درصد پاي صندوق رأي بيايند، خداي ناکرده ممکن است اين لطف خدا را از دست بدهيم و ان‌شاءالله اين مسئله رخ نخواهد داد.

وي ادامه داد: امسال آماده جشن بزرگ پيروزي انقلاب اسلامي هستيم و البته شکل آن به‌خاطر کرونا متفاوت است ولي دل‌ها سرشار از شور انقلابي است؛ دشمنان ما چه فکرها مي‌کردند و همان سال مقاماتي در تلويزيون‌هاي غربي آمدند و گفتند "اين انقلاب 6 ماه عمر نخواهد داشت" و البته چند سال قبل هم يک فردي گفت "سال 97 جشن انقلاب را نخواهيم داشت"، اين حرف‌ها، حرف‌هاي دست‌ِچندم است و حرف اول آنها اين بود که انقلاب مستقر شود و نمي‌خواستند صندوق آرا باشد ولي وقتي ديدند دهم و يازدهم فروردين 58 مردم با نظم و ترتيب در صف رأي حضور دارند و 12 فروردين نتايج آن اعلام شد امسال با ويژگي ديگري انقلاب را جشن مي‌گيريم؛ از يک طرف کساني مي‌خواستند با تروريسم اقتصادي ما را زمين بزنند و سال قبل و قبل‌تر بر اين کشور حاکم شوند، هرچند مردم سختي را تحمل کردند اما اهداف بلند ملي انقلابي، ديني و وظايف ملي و شرعي خود را فراموش نکردند ممکن است مردم از دولت و مسئولان هم گلايه داشته باشند و بگويند "فلان‌جا چرا اين کار و آن کار را نکرديد؟" اما وقتي پاي ايران، تماميت ارضي، استقلال کشور و نظام جمهوري اسلامي به‌ميان مي‌آيد، همه درد، غم، رنج و مشکلات فراموش مي‌شود و آن هدف بلند پيش‌ِروي آنها قرار مي‌گيرد و مي‌خواهند از آن حفاظت کنند.

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: امسال در شرايطي وارد دهه فجر مي‌شويم که مطمئن‌تر از هميشه هستيم که جنگ اقتصادي دشمن هم شکست خورده است و  در مسير روزهاي پاياني خود به‌سر مي‌برد امروز همه در دنيا اعلام مي‌کنند و سياسيون و البته غير از يک رژيمِ فاسدِ جنايت‌کارِ کودک‌کش و يکي ـ دو کشورِ کوچک در منطقه که گاهي حرف بي‌ربط مي‌زنند، کل دنيا به آمريکا مي‌گويند که "چرا به تعهدات خود برنمي‌گردي".

روحاني افزود: ممکن است اروپايي‌ها به ما ايراد داشته باشند و البته اين ايرادها نادرست است و ما از آن‌ها طلب داريم؛ ما صبر بزرگي کرديم و يک‌سال دست‌روي‌دست گذاشتيم و وعده‌هاي آن‌ها را گوش داديم و اروپايي‌ها به وعده‌هاي خود عمل نکردند و يا نتوانستند عمل کنند و بعد از يک سال هم که تهدات خود را کنار گذاشتيم، مهلت‌هاي دوماهه داديم. ما گفتيم که "شما به تعهدات خود به‌صورت کامل بازگرديد و ما هم بازمي‌گرديم و آن‌ها نمي‌توانند به ما ايراد بگيرند و منطق ما منطق صحيحي است.

وي گفت: امروز همه مي‌بينند که جنايتکار بزرگ، شرور بزرگ و کسي که هر روز مردم را آزاد مي‌داد رفته و شرايط متفاوت شده است و البته اين‌که چه‌زماني بتوانيم مسائل‌مان را با دنيا حل‌وفصل کنيم بحث ديگري است. شرايط امروز ما درباره تحولات اقتصادي با يکي ـ دو ماه پيش متفاوت است. اگر خبرنگاران از هر وزير ما بپرسند که شرايط در تجارت، توليد و اقتصاد و ساير عرصه‌ها نسبت به يکي ـ دو ماه چگونه است؟ همگي مي‌گويند شرايط بهتري داريم. وزير صمت در يکي از جلسات از چند مرکز توليد لوازم خانگي در قم و اصفهان نام برد که به‌صورت سه‌شيفت کار مي‌کنند و توليد آن‌ها نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است. درست است که بنگاه‌هايي هم تعطيل شده‌اند و صدا و سيما و رسانه‌ها گاهي آن‌ها را نشان مي‌دهند ولي بنگاهي را هم که از يک شيفت، به‌صورت سه‌شيفت کار مي‌کند بگوييم.

رئيس‌جمهور با تأکيد به اينکه "بايد همگي دست‌به‌دست يکديگر بدهيم و مشکلات را حل کنيم"، خاطرنشان کرد: قرار نيست عده‌اي مشکلات را حل کنند و عده‌اي هم کنار بنشينند و چرتکه بيندازند و يا به‌نفعِ دشمن «هورا» بکشند و بلکه همه بايد با هم کار کنيم و اين کشور براي همه است و يک کالا گران و يا ارزان شود و ارزش پول ملي بالا برود و افزايش شود و زيرساخت‌ها افزايش يابد، براي همه است.

روحاني گفت: دولتي در تمامِ اين سه‌سال، وسط ميدان جنگ اقتصادي تحميلي بوده است و انتقاد آزاد است و حق دارند انتقاد کنند ولي اول لازم است ضمن در نظر گرفتن اقدامات دولت، انتقادات خود را هم مطرح کنند و اگر اين‌گونه باشد خوب است و اگر راه‌حل هم بدهند که بهتر است. انتقاد در جاي خود خوب است ولي گاهي روح مردم آزار مي‌بيند که ببينند کساني در کشور نسبت به دولت با لحن نادرست صحبت مي‌کنند و هم آزادي بيان براي آن‌ها لحاظ مي‌شود و مصونيت نيز برايشان تضمين شده است و مُهر زده شده که "هر چه مي‌خواهي بگو و تو آزادي"؛ البته گاهي هم پشت‌پرده آن‌ها را تشويق هم مي‌کنند ولي اگر کسي بخواهد به‌نفعِ دولت حرف بزند، بايد آزادي داشته باشد و بايد در رسانه آزادي داشته باشد و آزادي بيان و مصونيت چنين فردي معلوم نيست. کسي که به‌عنوان حامي دولت مي‌آيد، ان‌شاءالله که اين‌طور نيست ولي مي‌ترسيم افرادي تحت فشار هم قرار بگيرند چون از دولت حمايت مي‌کنند.

وي با ابراز اينکه "بايد دست‌به‌دست هم بدهيم و آمار و ارقام نشان مي‌دهد که وضعيت ما در سه‌ماهه دومِ امسال از شرايط سه‌ماههِ اول بهتر است"، تصريح کرد: اين در حالي است که در بسياري کشورها شرايط اقتصادي خوبي ندارند و رشد اقتصاديِ با نفت و بدون نفتِ ما مثبت بوده است. از اول سال هر زمان که در جلسه اقتصادي صحبت مي‌کرديم، هميشه تقريباً آمار مشابه بوده و گفته شده است که حدود 4 ميليون تن کالاهاي اساسي و 7 ميليون تن کالاهاي ديگر وجود دارد، کالا مي‌آيد، ارز تهيه و خريد انجام مي‌گيرد و مواد اوليه کارخانه‌جات، کالاهاي اساسي و ضروري مي‌آيد.

رئيس‌جمهور ميان سخنان خود به روز ملي گمرک اشاره کرد و گفت: از گمرکات و افرادي که در اين عرصه مي‌کوشند نيز تشکر مي‌کنم که واقعاً در شرايط کرونا کار و تلاش کردند و وضع گمرکات ما کاملاً با گذشته متفاوت است و از گمرک سنتي در آمده است و به‌سمت گمرک مدرن مي‌رويم. گمرک ما گمرکِ موبايل است و يک نفر مي‌تواند ورود و خروج و وضعيت کالاي خود را با تلفن همراه خود مشاهده کند.

روحاني افزود: امروز بازرسي سنتي کنار مي‌رود و دستگاه‌هاي «ايکس‌ري» در بنادر مستقر مي‌شود و نيازي به باز کردن بارها نيست و حرکت خوبي دراين‌باره انجام شده و زمان در اين فرايند کوتاه شده است.

رئيس‌جمهور عنوان کرد: فضاي مجازي به فضاي تنفس براي مردم تبديل شده است و در ماه‌هاي اخير به مردم گفتيم که در خانه بمانند و دانش‌آموزان و دانشجويان در خانه و به‌صورت مجازي درس بخوانند، اگر فضاي مجازي نبود، چگونه درس مي‌خواندند و مردم چگونه سرگرم مي‌شدند؟ وزير جوان ارتباطات و وزير سابق در اين عرصه کار بزرگي کردند و پهناي باند افتخاري براي کشور است و نمي‌توانند کسي را براي پهناي باند محاکمه کنند و دستور من بوده است و اگر مي‌خواهيد کسي را محاکمه کنيد، من را محاکمه کنيد؛ پهناي باند يعني آزادي الکترونيکي مردم و يعني از ثبت سفارش تا بانک مرکزي تا گمرک تا ورود کالا و انبارها، همه را مردم ببينند. پهناي باند يعني مبارزه با فساد؛ کسي نمي‌تواند با مبارزه با فساد مخالف باشد و اگر مي‌خواهيد کسي را براي مبارزه با فساد احضار کنيد، من را احضار کنيد نه اينکه وزير من را احضار کنيد.

روحاني ادامه داد: وزرا ما همه تلاش مي‌کنند و فضاي مجازي براي مردم شغل درست کرده است و البته مشکلاتي هم دارد و کسي منکر مشکلات نيست. اگر وزير راه، جاده‌اي درست کند و در آن جاده، تصادفي رخ دهد، بايد وزير راه را احضار کنند و بگويند "چون تو راه را درست کردي تصادف شده است"؟ بلکه بايد متخلف را احضار کرد. پليس بايد مراقبت کند و هرکس دراين‌باره وظيفه‌اي دارد و شما مي‌خواهيد وظايف پليس و دوربين را به گردن وزير راه بيندازيد؟ جاده و اتوبان بايد باشد، اتومبيل هم باشد؛ نمي‌شود گفت چون مرکب‌هاي ديگر هستند، اتومبيل نباشد و وقتي ماشين، ريل، هواپيما، قطار و اتومبيل مي‌آوريم، تصادف و تخلف هم ممکن است رخ بدهد بايد جلوي تخلف را گرفت و بايد فرهنگ‌سازي کرد کسي که پشت فرمان مي‌نشيند بايد آموزش‌ديده باشد و سواد رانندگي داشته باشد. الآن با همين  فضاي مجازي بيماران کرونايي را کنترل مي‌کنيم و اگر نبود، چگونه جلوي شيوع بيماري را مي‌گرفتيم؟

وي افزود: امروز دنيا در بخش سلامت و اقتصاد تحت فشار است و البته ما در سلامت و اقتصاد تحت فشار قرار داديم ولي شرايط ما با دنيا قابل مقايسه نيست؛ اين‌همه پزشک، پرستار و شرکت‌هاي دانش‌بنيان داريم. ساخت انواع محصولات مورد نياز، اين‌همه تلاش و کوشش و مراقبت و وحدت و کمک از طرف بسيج، سپاه و ديگران قابل مقايسه نيست؛ همه دست‌به‌دست هم داديم و به‌طور نسبي قابل قبول است.

رئيس‌جمهور گفت: از تمام قوا، از نيروهاي مسلح، از مردم، از آن‌ها که با دولت خوب نيستند و از آن‌ها که با دولت در رقابت و با دولت قهر هستند مي‌خواهم که بگذاريد ما در اين 6 ماه باقيمانده کار کنيم. وزير ما وقت ندارد که بين سه قوا راه برود و مقداري در اين قوه باشد و به کارش برسد و مقداري به قوه ديگري برود و از او سؤال دارند؛ ما وزير بين قوا نداريم و يک وزير مسئوليت اجرايي دارد و بايد به کار خود برسد و بگذاريد در 6 ماه آخر کارهاي نيمه‌تمام را انجام بدهيم.

روحاني با اعلام اينکه "در دهه فجر افتتاح‌هاي فراواني در عرصه برق، گردشگري، صنعت و بخش‌هاي مختلف خواهيم داشت"، خاطرنشان کرد: هفته قبل در روز پنج‌شنبه افتتاح پالايشگاه عظيم گاز بيدبلند2 يک افتخار بزرگ بود؛ در دنيا سه ابرپروژه در سال 2020 انجام شد که يکي از آن‌ها، اين افتتاح بود؛ اين جزو 3 مگاپروژه بزرگ جهان بوده است. اين پروژه به‌لحاظ محيط زيست براي مردم خوزستان يک هديه بود؛ اين همه فِلِرها و مشعل‌ها مي‌سوخت و هوا را آلوده مي‌کرد و بخش اعظم آن‌ها جمع شده است و به‌جاي اين‌که بسوزد و هوا را آلوده کند، خوراک پتروشيمي‌ها شده است.

وي عنوان کرد: از صدا و سيما  و هم‌چنين وزارت نفت مي‌خواهم که نسبت به پروژه گاز بيدبلند2 بيشتر براي مردم اطلاع‌رساني کنند و توضيح بدهند؛ بيدبلند هم‌زمان تحريم و جنگ اقتصادي جزو پروژه‌هاي بزرگ افتخارآميز براي کشور است که به ثمر رسانديم، هم‌چنين کار بزرگي در زمينه آب و در دل کوير انجام گرفت و در يک فاز آب از استان هرمزگان شيرين شد و به استان کرمان و تا سيرجان رفت و در روزهاي آينده نيز دومين فاز عمليات اين طرح آغاز مي‌شود اين فاز از هرمزگان شروع مي‌شود و در نهايت به مشهد مي‌رسد؛ يعني استان‌هاي هرمزگان، کرمان، ‌خراسان جنوبي و رضوي را در بر مي‌گيرد البته يک فاز سوم هم است که اميدوارم وزارت صمت تلاش کند که اين فاز در اين دولت آغاز شود.

رئيس‌جمهور با اشاره به اينکه اين ‌3 طرح عظيم آبي و صنعتي موجب تحول در شرق کشور مي‌شود، تصريح کرد: همان‌طور که در غرب کشور احياي درياچه اروميه طرح استراتژيک ايران بود، اين 3 پروژه در شرق ايران نيز بسيار بزرگ و تاريخي است که يکي از آن‌ها به ثمر رسيده است و دو مورد ديگر نيز آغاز مي‌شود و در دولت‌هاي بعدي ادامه مي‌يابد.

روحاني گفت: فردا نيز شاهد افتتاحي بزرگ در زمينه آب و خاک هستيم؛ در اين دولت در بخش کشاورزي کار بزرگي انجام شد و زماني که ما دولت را شروع کرديم توليدات محصولات کشاورزي ما 97 ميليون تن بود و امروز محصولات ما به 123 ميليون تن رسيده يعني 26 ميليون تن در اين 7 سال و نيم به محصولات کشاورزي اضافه شده است، 295 هزار هکتار در خوزستان زمين احيا، کانال‌کشي و زه‌کشي شده و 33 هزار هکتار نيز در دشت سيستان کار انجام گرفته است، در منطقه غرب کشور طرح‌هاي بزرگي افتتاح شده است و فردا يکي از طرح‌هاي بزرگ در غرب کشور افتتاح و از 25 هزار هکتار رونمايي مي‌شود و در منطقه گلستان نيز 78 هزار هکتار طرح براي زه‌کشي افتتاح مي‌شود البته 50 هزار هکتار در مرحله بعد اجرا مي‌شود، در آغاز دولت، يک‌ميليون و سيصد هزار هکتار زمين مجهز به آبياري نوين بوده و امروز اين ميزان به 2ميليون و 400 هزار هکتار رسيده است، گلخانه ما 9 هزار هکتار بوده و امروز نزديک 16 هزار هکتار شده است که کار بزرگي در اين انقلاب و دولت انجام گرفته است.

وي اظهار داشت: بايد در اين مقطع دست‌به‌دست يکديگر دهيم و خدمات و نواقص را بيان کنيم؛ هرچه متحد باشيم و هرچه يکصدا باشيم اين دوران جنگ اقتصادي کوتاه و کوتاه‌تر و سريع‌تر تمام مي‌شود و هرچه اختلاف و دعوا کنيم و روبه‌روي يکديگر بايستيم و با حيثيت يکديگر بازي و يکديگر را تضعيف کنيم، اين تحريم ادامه پيدا مي‌کند، قبلاً هم گفتم که در مسئله برجام، توپ در زمين واشنگتن است اما در کلّيت مسئله ما خودمان بايد کار را انجام دهيم؛ ما اگر متحد و يکصدا و يکپارچه باشيم به‌طور قطع، زماني که به پايان جنگ اقتصادي برسيم کوتاه‌تر مي‌شود و براي مردم هم شرايط بهتري را فراهم مي‌کند.

روحاني راجع به لايحه بودجه 1400 که در مجلس مي‌باشد، خاطرنشان کرد: از وزيران اقتصادي و سازمان برنامه و بودجه مي‌خواهم که با شروع شدن بررسي آن از هفته آينده در مجلس، به‌صورت هم‌زمان براي مردم توضيح دهند؛ براي مردم بگويند که بودجه عمومي ما 841 هزار ميليارد تومان بوده است و الآن در کميسيون تلفيق يک‌هزار و 140هزار ميليارد يعني يک‌هزار و يکصد و چهل هزار ميليارد تومان شده است؛ چقدر اين بودجه بالا رفته و افزايشي بوده است، اين‌که از کجا افزايش داده‌اند و کجا مي‌خواهند آن را مصرف کنند توضيح داده شود مي‌خواهم که مسائل بودجه توسط وزيران، مسئولان و معاونين بيان شود چراکه اين حق مردم است. ظاهر بودجه اين است که سرنوشت فعاليت دولت سال آينده را تعيين مي‌کند و به‌يک‌معنا سرنوشت اقتصادي ملت هم در آن است و نحوه بيان مهم است.

وي در پايان گفت: باز هم تأکيد مي‌کنم که اگر شاکله و اهداف بودجه به‌هم نخورد ما با مجلس همکاري مي‌کنيم اما اگر به همين‌صورت بخواهد جلو برود، ممکن است با مشکلاتي مواجه شويم که اميدواريم اين‌گونه نشود.

انتهاي پيام/+

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg